Министерството на здравеопазването и превенцията на Обединените арабски емирства (ОАЕ)

...
Министерството на здравеопазването и превенцията на Обединените арабски емирства (ОАЕ)
Коментари Харесай

ОАЕ официално регистрира китайската ваксина срещу коронавирус

Министерството на опазването на здравето и предварителната защита на Обединените арабски емирства (ОАЕ) разгласи формалната регистрация на инактивираната коронавирусна ваксина, създадена от китайската компания " Sinopharm ", която сподели успеваемост от 86%, съобщи организация Emirates WAM.

Регистрацията на тази ваксина беше осъществена в отговор на заявката на " Sinopharm CNBG, " заяви организацията, съобщи БГНЕС. Здравното министерство на ОАЕ дефинира регистрацията на имунизацията против COVID-19 на Пекинския институт за биологични артикули като значима стъпка към битката против световната пандемия. Както беше маркирано, лекарите са проучили данни от промеждутъчен разбор на третата фаза на тестване, извършено от компанията, което посочило, че имунизацията има 86% успеваемост. Освен това данните не разкриват никакви опасения за сигурността.

През септември управляващите на ОАЕ позволиха на медицински служащи, работещи с пациенти с Коронавирус, да бъдат имунизирани против. По това време Министерството на здравеопазването и предварителната защита означи, че имунизацията е „ подготвена и в цялостно сходство с всички закони и разпореждания “.

Министърът на опазването на здравето на ОАЕ Абдерхаман ал-Овайс беше първият, получил имунизацията, след което други членове на държавното управление започнаха да се имунизират. По-специално се оповестява, че външният министър на ОАЕ Абдула бин Зейд ал-Нахиян е бил имунизиран против ковид с имунизацията " Sinopharm ". През ноември стана известно, че министър-председателят на ОАЕ и владетелят на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум също е бил имунизиран против ковид.

Както здравното министерство на ОАЕ разгласи по-рано, над 30 000 души от 125 страни са взели присъединяване в клинични изпитвания на коронавирусната ваксина, създадена от китайската компания, без регистрирани съществени странични резултати.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР