Министерството на вътрешните работи на Латвия подготви промяна в закона

...
Министерството на вътрешните работи на Латвия подготви промяна в закона
Коментари Харесай

Латвия ще уволнява от работа руснаци и беларуси

Министерството на вътрешните работи на Латвия приготви смяна в закона "за имиграцията ", съгласно която латвийските работодатели ще бъдат принудени да прекратят трудовите връзки с жители на Русия и Беларус, като се изключи тези, които имат статут на непрекъснат гражданин на Европейски Съюз или позволение за краткотрайно престояване (разрешение за пребиваване). За това написа изданието Delfi.

Тази корекция също гласи, че удължаването на разрешението за престояване за жители на Русия и Беларус ще бъде спряно до 30 юни 2023 година

В листата с изключения на Министерството на вътрешните работи са: лица, които живеят в Латвия отдавна (например някогашни жители и неграждани), които са в страната по „ филантропични аргументи или в полза на държавата”, както и лица, свързани по фамилни или сватовни връзки с жители на страната.

Освен това студенти и откриватели, които след образование или довеждане докрай на изследователска работа желаят да останат в Латвия до девет месеца, могат да разчитат на удължение на разрешението за престояване.

По-рано беше обявено, че Министерството на вътрешните работи на Латвия разгласи нуждата от привличане на "неграждани " на страната към наложителна военна работа. Идеята на отдела откри поддръжка в Министерството на обществените грижи на Латвия. Те прецизираха, че латвийски "неграждани ", лица със статут на емигрант или различен статут могат да пожелаят да служат в националните сили.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР