Министерството на външните работи предаде актуална информация във връзка с

...
Министерството на външните работи предаде актуална информация във връзка с
Коментари Харесай

Няма информация за пострадали българи в Барселона и Камбрилс

Министерството на външните работи съобщи настояща информация по отношение на терористичния атентат в Барселона.

Към 10:30 часа българско време няма постъпила публична информация от испанските управляващи за потърпевши български жители при терористичната офанзива в Барселона, Испания. Българското посолство в Мадрид продължава да следи обстановката и е в непрекъснат контакт с локалните управляващи.

В известието на Министерство на външните работи няма информация и за потърпевши българи при терористичния акт в Камбрилс.

 Продължава издирването на двама българи в Барселона
Продължава издирването на двама българи в Барселона

Близките им не могат да се свържат с тях

По публични данни, с които посолството на Република България в Мадрид разполага броят на починалите е 13. Други 15 души са тежко ранени, 23 са ранени по-леко. 48 души са с леки контузии.

По публична информация потърпевшите хора са от 28 разнообразни националности. Сред ранените са жители на: Франция, Германия, Холандия, Аржентина, Венецуела, Белгия, Австралия, Унгария, Перу, Румъния, Ирландия, Гърция, Куба, Македония, Китай, Англия, Люксембург, Австрия, Канада, Еквадор, Съединени американски щати, Филипините, Кувейт, Пакистан, Тайван, Турция, Италия и Алжир.

#Barcelona latest

• 13 dead, 100+ injured
• Driver at-large
• 7 injured in #Cambrils attack
• 5 terrorists killedhttps://t.co/9f6cOQqAwJ pic.twitter.com/AOjnLFmv04
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 18 август 2017 година

 Испанската полиция търси най-малко един нападател
Испанската полиция търси най-малко един нападател

Две терористични офанзива за една вечер - в Барселона и в Камбрил

Местните управляващи оповестяват за евентуална връзка сред двете набези от Барселона и Камбрилс. Властите обвързват атентатите и с гърмежа на къща на 17 август сутринта в крайморското градче Алканар, провинция Тарагона.

Спрямо тези данни ставя ясно, че Каталуня е била подложена на огромно терористично нахлуване, което се е развивало и има най-малко три оперативни етапи.

 Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна онлайн
Нападението в Барселона - дело на Ислямска страна

Атаката е терористичен акт. Ван се вряза в хора в центъра на Барселона

Движението в центъра на Камбрилс е блокирано. Туристите и жителите чакат позволение от органите на реда, с цел да могат да излязат от своите къщи.

Испанското държавно управление разгласи тридневен народен печал от през днешния ден до 20 август. Днес в 12 ч. локално време на площад " Каталуня " в Барселона ще се организира формален акт за наказание на атентатите, на който ще участват испанският министър-председател Мариано Рахой, както и водачите на всички парламентарно показани испански партии. Те ще почета починалите с едноминутно безмълвие.

"We were just about to cross Las Ramblas. We were very lucky " – eyewitness holed up in #Barcelona churchhttps://t.co/uaauW6rmRZ pic.twitter.com/Gnjvkn6HaU
— BBC Breaking News (@BBCBreaking) 17 август 2017 година

 Жан-Клод Юнкер: Подобно безчовечие няма да ни уплаши
Жан-Клод Юнкер: Подобно безчовечие няма да ни уплаши

Председателят на Европейска комисия осъди нападенията в Барселона и Камбрилс

Общественият превоз в Барселона към този момент е съвсем изцяло възобновен. Спирката на площад " Каталуня ", откъдето стартира вчерашният атентат, остава затворена, както и две спирки на метрото в централната част на града.

За фамилиите и роднините на потърпевшите са отворени две зали на терминал 1 и 2 на летището в Барселона, където за тях се грижат представители на Червения кръст, каталунската полиция и гражданска отбрана.

 Чуков:
Чуков: " Ислямска страна " удря туризма

Франция стартира да се трансформира в експортьор на джихадисти

Всички български жители, които желаят да получат настояща информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го създадат на дежурните телефони на посолството в Испания: 00 34 913 455 761; 00 34 913 456 651

За медийни запитвания по въпроса: Петър Бучков, дирекция " Пресцентър ", моб. 0893 33 96 03
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР