Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъжда остро

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъжда остро
Коментари Харесай

Северна Македония поиска ограничаване на достъпа до страната за Ангел Джамбазки


Министерството на външните работи на Република Северна Македония осъжда остро изказване на евродепутата Ангел Джамбазки, се показва в прессъобщение, оповестено на уеб страницата на ведомството.

Реакцията идва след пост на Джамбазки в обществените мрежи, в който той напомня на президента Стево Пендаровски по какъв начин в предишното са завършвали всички тези, които са се опитвали да забранят на водачи на Вътрешна македонска революционна организация да влизат в страната.

От външното министерство на РМС ще предлагат на президента той да реагира пред българския си сътрудник Румен Радев. За държанието на Ангел Джамбазки ще бъде осведомен и ръководителят на Европейския парламент и към него ще бъде изработен апел за разграничение.

Изразените закани са въпрос, с който се занимават органите за сигурност. Очакваме те да прегледат съществено последните изказвания на Джамбазки и да вземат уместно решение за ограничение на достъпа му до страната, разясняват още от външното министерство на Северна Македония.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР