Министерството на външните работи на Република Северна Македония е уведомило

...
Министерството на външните работи на Република Северна Македония е уведомило
Коментари Харесай

Скопие осъди изявлението на евродепутата Ангел Джамбазки

Министерството на външните работи на Република Северна Македония е уведомило българското Министерство на външните работи, че за следващ път остро осъжда изказванията на евродепутата Ангел Джамбазки, оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи в Скопие.

От Министерството на външните работи в Северна Македония предлагат на президента Стево Пендаровски " да реагира уместно до своя сътрудник президента на България Румен Радев, а информация за това държание (на Джамбазки) и разграничение от него, ще бъде потърсено и от ръководителя на Европейския парламент ".

" Заплахите и изказванията със опасност са въпрос, с който се занимават органите за сигурност, чакаме те да прегледат съществено последните изказвания на Джамбазки и да вземат надлежно решение за ограничение на достъпа му в страната ", написа в известието.

В ефира на Нова телевизия през вчерашния ден, в отговор на въпрос, обвързван с предлагането на президента на Северна Македония Стево Пендаровски държавното управление на Северна Македония да ограничи влизането в страната " на един евродепутат и още няколко лица от България ", Джамбазки разяснява, че на президента на Северна Македония би трябвало да се подсети, че " доста други хора са се опитвали да не разрешават влизането на водачите на Вътрешна македонска революционна организация в Македония и последният подобен резултат е случилото се с югославския, сръбски крал Александър Караджорджевич. Така че, дано се поучим от историята, в случай че се опита да ни не разрешава влизането в Македония, дано види историята и да се поучи от нея. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР