Министерството на външните работи на Китай отхвърли обвиненията, че Пекин

...
Министерството на външните работи на Китай отхвърли обвиненията, че Пекин
Коментари Харесай

Китай отхвърли обвиненията за дезинформация и порица САЩ

Министерството на външните работи на Китай отхвърли обвиняванията, че Пекин популяризира дезинформация за ковид, осведоми Reuters.
Ведомството отговори на отчет на Европейския съюз, в който се твърди, че има " обилни доказателства " за секрети китайски интервенции в обществените мрежи.
" Китай се опълчва на основаването и разпространението на дезинформация от всеки или всяка организация. Китай е жертва на дезинформация, а не основател ", разяснява представител на външното министерство на постоянния брифинг.
В отчета на Европейския съюз се споделя, че Китай и Русия са виновни за разпространение на дезинформация за вируса.
Миналата седмица " Ройтерс " заяви, че високопоставени представители на китайското държавно управление са притискали Европейски Съюз да отстрани някои рецензии от отчета, който беше оповестен със забавяне и с някои промени на информацията за Китай.
Говорителят на китайското ведомство означи, че няма безапелационни доказателства вирусът да е с генезис Китай и предизвести, че " политическите маневри " зад апелите за без значение следствие няма да съумеят.
Представителят също отхвърли изказванията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, че Китай крие истината за вируса. По думите му Тръмп просто се пробва да трансферира виновността за личния си неуспех.
Правителството на Съединени американски щати крие ли нещо? Защо бързат да упрекват други държавни управления и интернационалните организации, попита китайският представител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР