Министерството на външните работи извърши спешна проверка във връзка с

...
Министерството на външните работи извърши спешна проверка във връзка с
Коментари Харесай

Има двама българи на отвлечения край Йемен танкер, съобщи МВнР

Министерството на външните работи извърши незабавна инспекция по отношение на случая с танкер край крайбрежията на Аден, Йемен, на борда на който в многонационалния екипаж има и български жители, оповестиха от ведомството.

Проверката е открила, че има двама български жители в състава на екипажа.

Министерство на външните работи е в тясна съгласуваност с българските дипломатически представителства в района и с партньорски институции, и обяснява всички условия, свързани с случая, се показва още в прессъобщението на ведомството.

На борда на обвързвания с израелска компания танкер " Сентрал парк " има 22-ма членове на екипажа. Плавателният съд с турски капитан има многонационален екипаж, състоящ се с изключение на от наши сънародници, също и съветски, виетнамски, индийски, грузински и филипински жители.

Нашият приоритет е сигурността, се споделя в изказване на компанията оператор " Зодиак Маритайм " . Плавателният съд транспортира цялостен товар фосфорна киселина.

Въпреки че никоя групоровка не е поела отговорност за офанзивата досега , през последните дни най-малко две други морски набези бяха свързани с войната сред Израел и Хамас, напомня АП.

Базираната в Лондон " Зодиак Маритайм " е част от " Зодиак Груп " на израелския милиардер Еял Офер .

Преди седмица хутите заловиха товарен транспортен съд, обвързван с Израел, в южната част на Червено море. Капитанът и първият му асистент са български жители, а екипажът включва украинци, румънци, мексиканци и филипинци.
Свързани

Остава неразбираемо кой стои зад офанзивите. Аден се държи от силите, които са съдружници на интернационално приетото държавно управление на Йемен и водената от Саудитска Арабия коалиция, която се бори с подкрепяните от Иран бунтовници хути. Теоретично тази част от Аденския залив е под контрола на тези сили и е много отдалечена от следената от хутите територия в страната. Освен това не е известно сомалийските пирати да работят в този регион, отбелязва АП.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР