Китай е крайно недоволен от решението на САЩ да повиши

...
Китай е крайно недоволен от решението на САЩ да повиши
Коментари Харесай

След решението на САЩ да повиши митата върху вноса на китайски продукти: Пекин с отговор

Китай е извънредно неудовлетворен от решението на Съединени американски щати да увеличи митническите цени върху вноса на редица китайски артикули и ще предприеме решителни ограничения, с цел да отбрани своите права и ползи. Това се показва в изказване на китайското министерство на търговията, огласено през днешния ден.

По-рано през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че неговата администрация ще усили внезапно митническите цени върху китайския импорт на стомана и алуминий, на минерали от сериозно значение за новите промишлености и технологии, на съвременни компютърни чипове, електрически транспортни средства, съставни елементи за производството на акумулатори, слънчеви кафези, на кранове и здравна инсталация.

Новите ограничения ще оскъпят вноса на китайски артикули, оценени на 18 милиарда $.

Съединени американски щати би трябвало неотложно да поправят " грешките си " и да анулират решението за повишение на митническите цени.

Решението на администрацията на Джо Байдън е нарушаване на неговия ангажимент да не се пробва " да потиска и лимитира развиването на Китай " и да не се пробва да прекъсва връзките на Вашингтон с Пекин, се показва още в изказването на китайското министерство на търговията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР