Министерството на устойчивото развитие и туризъм на Черна гора промени

...
Министерството на устойчивото развитие и туризъм на Черна гора промени
Коментари Харесай

Още един шанс за узаконяване на незаконните постройки

Министерството на устойчивото развиване и туризъм на Черна гора промени периода за подаване на заявки за заверка на нелегално издигнатите обекти. Новата дата ще бъде записана и призната в Закона за териториално обмисляне и строителство.

„ Смятам, че през март Народното събрание на Черна гора ще одобри законопроект, който ще облекчи и форсира процеса на заверка. Допълнителна опция за заверка ще получат тези притежатели, чийто парцели са снимани “, посочи Рафик Баяджич общоприет секретар на Общността.

Към 2016 година над половината от новопостроените парцели на територията на Черна гора са пуснати в употреба без строително позволение. На 1 март 2017 година влезе в действие Закон за урегулиране на неофициалните обекти “, който разреши на строителите и частните притежатели да ги узакони. Предполагаше се, че всеки заинтригуван ще може да пусне заявление за заверка като заплати избрана такса. Крайният период за подаване на документи беше 15 юли 2018 година След приключването му, обаче се оказа, че са подадени заявки едвам за 643 парцела. Това е и повода управляващите да решат удължение на периода за подаване на заявки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР