Министерството на туризма работи усилено за привличане на инвеститори в

...
Министерството на туризма работи усилено за привличане на инвеститори в
Коментари Харесай

Търсят се инвеститори в туризма и хотелски вериги от най-висок клас

Министерството на туризма работи интензивно за привличане на вложители в бранша и международни марки от най-голям клас хотелски вериги като Four Seasons, Taj, Marriott и други Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ). Тя добави, че международни вериги като Hyatt и Marriott към този момент построяват няколко нови първокласни обекта в София и следва да насочат вниманието си към Черноморието и вътрешността на страната. Преди броени седмици бе публично открит в столицата и най-новият първокласен хотел от веригата InterContinental в Европа, който носи името на София, разясни министърът.

Ангелкова обясни, че една от главните цели на министерството е одобряването на България като търсена и конкурентна туристическа дестинация за четири сезона. „ Фактът, че географски страната ни е ситуирана в непосредствена непосредственост до едни от най-силните туристически страни в Европа и света, не ни обезкуражава, в противен случай - окуражи ни “, разясни тя.

През последните три години след основаването на Министерството на туризма като независима институция в края на 2014 година България отбелязва рекордни резултати в цялата история на бранша. За интервала от януари до септември 2018 година визитите на непознати туристи у нас към този момент са с 31% повече от същия интервал на 2015, приходите пък са нарастнали с 38%.

Министърът цитира и данни, съгласно които страната ни става все по-разпознаваем и прелъстителен маршрут за милиони туристи, които надвишават личното й население. Статистиката на Национален статистически институт сочи, че общо над 7,9 млн. задгранични туристи са посетили България за интервала януари-септември 2018 година, като растежът е 5,5% по отношение на същия интервал на предходната година.

Пред членовете на АИКБ тя загатна, че от януари до септември обилни растежи се означават на множеството от пазарите, включени в топ 50 за входящ туризъм у нас. Гостите от Англия са с 15,9% повече, от Украйна – 26,2 на 100 нарастване, от Израел се отбелязва 22,4 на 100 растеж. От Съединени американски щати повишаването на туристите е с 12,2 на 100, а от Испания и Финландия задграничните визити нарастват надлежно с 17,6% и 16,8%.

Приходите от интернационален туризъм пък възлизат на 3,2 милиарда евро през интервала януари-септември тази година, демонстрират последните данни на Българска народна банка. Ръстът по отношение на същите месеци на 2017 година е 7 на 100.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР