Министерството на туризма има готовност да обсъди с хотелиерите възможностите

...
Министерството на туризма има готовност да обсъди с хотелиерите възможностите
Коментари Харесай

Държавата е готова да плати на хотелите за настаняване на граждани от Украйна

Министерството на туризма има подготвеност да разиска с хотелиерите опциите за настаняване на жители от Украйна.  Пред репортера БНР министърът на туризма Христо Проданов изясни, че страната ще заплати за настаняването:

" Това съм го коментирал преди към седмица с министър-председателя в персонален диалог, когато към този момент започнаха да се усилват опасенията, че ще има боен спор. Ако има такова политическо решение, на практика би трябвало да се търси някакъв метод на мирните жители да им се погоне. Има диалог с хотелиери, на които да кажем, какви са изискванията и по какъв начин ще заплатим за престоя на тези жители в техните хотели. Заплащането ще бъде от страната ".
По-рано през днешния ден министър председателят Петков съобщи, че извеждането на българите в Украйна е приоритет номер едно 

" С Министерство на превоза организираме сухопътен превоз, както и за приемане на хора от Украйна в тези размери - тези 4000 индивида. Ще организираме с Министерството на туризма бази, които да използваме - българските хотели, тъй че да можем да приемем този огромен брой хора. Едновременно с това работим с Министерство на вътрешните работи и ДАНС да организираме бързо култивиране на данни на тези хора, тъй че да можем да ги одобрявам ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР