Министерството на труда и социалната политика и български Синдикати работят

...
Министерството на труда и социалната политика и български Синдикати работят
Коментари Харесай

Синдикати и социалното министерство защитават наемния труд у нас

Министерството на труда и обществената политика и български Синдикати работят за политики за възстановяване на изискванията на труд у нас , стана ясно от интернационална конференция за превъзмогване на обществения дъмпинг и доста повишение на приходите, извършена в КТ " Подкрепа ".

Eвропейският парламент има огромни упования към Европейския дирек за обществени права, изясни общественият министър Бисер Петков. Темата ма конференцията е отбраната на наемния труд. Българското председателство на съвета на Европейския съюз дава опция за решение на проблемите с изискванията на труд у нас, смятат участниците в конференцията.

" Бъдещето на труда и развиването на човешкия капитал, модернизирането на Европейското трудово законодателство в региона на обществената сигурност, елиминиране на неравенствата на пазара на труда, в това число заплащането сред дамите и мъжете " , са акцентите упоменати от Бисер Петков.

КНСБ смята, че България би трябвало да работи към подобряването на качеството на човешките запаси, изискванията на труд, ниското възнаграждение и отбраната при безработица. Да се даде право на българските служащи и чиновници изключително тези, които членуват в синдикати, да си изберат профсъюз, в случай че желаят той да ръководи осигуровките, разяснява президентът на КНСБ Пламен Димитров. Предлага и нарастване на налозите за финансиране на ниско платената работна ръка и отбраната при безработица.

От своя страна, президент на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов, пожела тези неща, които се приказват на конференцията и които се приказват на всички места, някой ден да станат същински политики, а не следващата акция от безсмислено говорене.

Обсъжданите въпроси по време на двудневната конференция са отбраната на правата на служащите и провокациите, свързани с новите форми на претовареност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР