Министерството на транспорта на Република Северна Македония е задействало процедура

...
Министерството на транспорта на Република Северна Македония е задействало процедура
Коментари Харесай

Отнемат разрешителното на фирмата, собственик на автобуса

Министерството на превоза на Република Северна Македония е задействало процедура за лишаване на разрешителното на компанията „ Беса транс “, която е притежател на авариралия в България рейс „ Беса транс “, при пожар в който изгоряха минимум 45 души.

Решението на министерството бе оповестено след почналите дейности от страна на управляващите в Македония за инспекция на документите на компанията притежател на рейса, заяви БНР. Стана ясно, че не е било спазено правилото всеки един рейс да бъде лицензиран поотделно.

„ От получените информации от министерството на вътрешните работи за изгорялото транспортно средство констатирахме, че то не е било декларирано от превозвача според член 11 алинея 5 от Закона за пътническия транспорт. Поради това транспортното средство го няма в електронната база на министерството на превоза и известията “, сподели македонският транспортен министър на Благой Бочваровски.

Кметът на община „ Студеничани “ Азем Садики, откъдето са 17 от общо 45-те починали при тежкия случай, настоя за съществено следствие на случая. Той е безапелационен, че отговорните би трябвало да понесат отговорност и наказване, а следствието да даде отговори на доста въпроси. „ Да се види по какъв начин се стигнало до конфликта, с цел да има толкоз огромен неочакван пожар, какъвто е имало в рейса. Дали са имали право да носят подобен запалим материал “, сподели той.

Медиите в страната и през днешния ден отразяват тематиката с злополуката, като припомнят, че следствието по случая продължава от българска страна. Те оповестиха по-рано, че трима лекари от Института за правосъдна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По думите на външния министър Буяр Османи тримата към този момент са пристигнали в София и чакат утвърждение от нашите управляващи да се причислят към работата. 

В Република Северна Македония е разгласен ден на печал в памет на починалите при тежката злополука.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР