Министерството на строителството отговори на атаки на лидера на ГЕРБ

...
Министерството на строителството отговори на атаки на лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

МРРБ отговаря на Борисов: Министър Цеков не се е срещал в Москва с руски политици

Министерството на строителството отговори на офанзиви на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и на депутата от партията Николай Нанков.

 

Ръководството на Министерството на районното развиване и благоустройството остро възразява против спекулативни внушения на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, се споделя в известие от строителното ведомства.

 

" При старта на новия политически сезон в Народното събрание през днешния ден Борисов забърка името на министъра на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков в изказвания за присъединяване в срещи в Москва с съветски политици. Категорично заявяваме, че Андрей Цеков не се е срещал с лицето, представено от водача на ГЕРБ. Фактите са, че Андрей Цеков е пътувал до Руската федерация преди повече от 10 години за бизнес срещи в качеството му на правист. В Москва, на територията на Руската федерация или на други места по света не се е срещал и не е общувал с политици от Руската федерация ", изясняват от Министерство на регионалното развитие.

 

И прибавят:

" Прави усещане и усърдието на ръководителя на районната комисия в Народното събрание Николай Нанков /ГЕРБ/ да дезинформира за напъните на Агенция „ Пътна инфраструктура “ в обезпечаването на обикновено зимно и спешно поддържане на пътищата. Фактите са, че екипите на Министерство на регионалното развитие и АПИ са в подготвеност да обезпечат поддържането на републиканската пътна мрежа при зимни условия, както и в спешни обстановки. "

" В момента текат нови публични поръчки за избор на реализатори за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата. Обявените процедури са изцяло транспарантни, с аршин най-ниска цена. Осигуряват се условия за работа на българския бизнес по написаните в законодателството правила.

Министерство на регионалното развитие декларира, че офанзивите против министър Цеков няма да окажат въздействие върху честното осъществяване на търговете и избора на реализатори, предложили най-ниската цена ", се споделя в умозаключение в известието от Министерство на регионалното развитие.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР