Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с 406

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира с 406
Коментари Харесай

406 милиона лева за инвестиционни проекти на общините отпуска МРРБ

Министерството на районното развиване и благоустройството ще финансира с 406 374 769 лева от бюджета си за 2022 година капиталови планове на общините. Одобреният от Министерски съвет лист е оповестен на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие.

В листата са включени 234 обекта. 105 от тях са на стойност 126 566 331 лева и са свързани с ВиК инфраструктура. 94 плана плануват ремонт на общински пътища и са на стойност 233 774 463 лева, а 35 обекта на стойност 46 033 975 лева са за улична мрежа.

Одобрените обекти са препоръчани от Националното съдружие на общините в Република България. Избрани са тези, които имат планова подготвеност, позволения за градеж и са посочени от съответната общинска администрация като най-приоритетни. Условието е Министерство на регионалното развитие да финансира 50% от цената им, като средствата ще бъдат предоставени на общините на две равни елементи – първото заплащане ще е до 10 работни дни след сключване на споразумениe и второто през месец декември 2022 година

За всяка община е включен по един обект, посочен като най-съществен от локалната администрация. По изключение, поради бедствената обстановка, ще бъдат финансирани два обекта в община Карлово – реорганизация и рехабилитация на два общински пътя и водопроводните мрежи в обитаемоте места, част от направленията и в обсега на общинските пътища.

Списъкът може да бъде забелязан на страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР