Министерството на правосъдието на Украйна потвърди, че войникът, чийто предполагаем

...
Министерството на правосъдието на Украйна потвърди, че войникът, чийто предполагаем
Коментари Харесай

Украйна потвърди самоличността на разстреляния украински войник

Министерството на правораздаването на Украйна удостовери, че боецът, чийто хипотетичен разстрел се вижда на видео в обществените мрежи, е служещият в Териториалната защита на Черниговска област Александър Мациевский.

Новината за самоличността на боеца идва след, служител в 30-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна. На видеото, поради което управляващите в Киев започнаха следствие, се вижда невъоръжен украински военнопленник, който споделя " Слава на Украйна! ", след което е убит с картечници.

В сряда от Териториалната защита на Украйна оповестиха, че убитият е 43-годишният Александър Мациевский, войник от 163-ти батальон на 119-та обособена бригада на Териториалната защита на Черниговска област. Оттам споделиха още, че Мациевский е бил разпознат от майка си и синовете си.

В четвъртък заместник-министърът на правораздаването на Украйна Андрий Гайченко удостовери информацията.

" Криминалисти потвърдиха самоличността на починалия воин с помощта за фотопортретен разбор ", написа Гайченко във Facebook.

Видеото с убийството беше всеобщо популяризирано в понеделник. Украинските управляващи упрекнаха съветските сили за случая и споделиха, че видеозаписът е доказателство за " следващото военно закононарушение на Русия ".

Външният министър Дмитро Кулеба прикани Международния углавен съд да стартира лично следствие. Според Женевската спогодба за отнасяне на военнопленниците, подписана и от Русия, на пандизчиите би трябвало да се подсигурява живот и хуманни условия на задържане. Екзекуциите или малтретирането на военнопленници са военни закононарушения.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР