Министерството на правосъдието на САЩ започна разследване с цел да

...
Министерството на правосъдието на САЩ започна разследване с цел да
Коментари Харесай

Американските власти разследват манипулациите на курса на криптовалутите

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати стартира следствие за да дефинират опциите за манипулиране на курсовете на криптовалутите от страна на трейдърите на вложителите. Информацията е на Bloomberg.
Разследването се води взаимно с Комисията за търговия по стокови фючърси (CFTC). Целта е да се потвърдят противозаконните практики, които могат да се употребяват за манипулиране на курсовете на криптовалутите.

Едно от направленията на следствието е по този начин нареченият спуфинг в тържищата . Тази техника постоянно се употребява в обичайните финансови пазари. Спуфинг се назовава показаните от някой манипулатор огромно количество поръчки за покупки/продажби на активи без желание да се подписват покупко-продажби. Малко преди осъществяването, поръчките се анулират.



Целта на това деяние е да се събере информация за търсенето и предлагането на пазара, да се притегли вниманието на участващите, изкуствено основаване на удобно усещане за комерсиална интензивност, „ръст“ на търсенето и за ценово придвижване на актива.

Според участниците в следствието, спуфингът може да е оказал доста въздействие на криптовалутния пазар, в това число на биткойна и на Ethereum.

Американските управляващи са обезпокоени от машинациите на пазара за цифрови активи. Те не са уверени, до каква степен тържищата се борят с мошениците, употребяващи противозаконни практики на криптовалутния пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР