Министерството на правосъдието на САЩ обяви Huawei в кражба на

...
Министерството на правосъдието на САЩ обяви Huawei в кражба на
Коментари Харесай

САЩ официално повдигана серия обвинения срещу Huawei

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи Huawei в кражба на интелектуална благосъстоятелност от американския мобилен оператор T-Mobile. Китайската компания бе упрекната и в нарушение на глобите на Съединени американски щати против Иран.
Обвиненията бяха публично предявени в Бруклин. Срещу дъщерните компании на Huawei бяха повдигнати 10 федерални обвинявания, свързани с кражба на комерсиална информация и роботизирана технология от американския компания T-Mobile. Други 13 обвинявания са повдигнати против финансовия шеф на Huawei Ванчжоу Менг.

През месец декември 2018 година в Канада по разпореждане на американските власти бе арестуван финансовия шеф на Huawei Technologies Ванчжоу Менг. Причината за нейното задържане е нарушаване на американските наказания против Иран. Сега тя е в домакински арест във Ванкувър и чака дейностите на съда. Предполага се, че ще бъдат арестувани и други мениджъри на Huawei. Ванчжоу Менг бе упрекната от министерството на правораздаването на Съединени американски щати в това, че е разрешила на SkyCom – неофициална дъщерна компания на Huawei, да прави бизнес в Иран. Според обвиняването, точно Менг е одобрила нарушаването на американските наказания и е заблудила американските финансови институции. Тези обвинявания в шикалкавене могат да доведат до присъда до 30 години затвор.

Обвинението смята още, че през 2012 година Huawei е направил опити да открадне от T-Mobile информация за профилиран робот, предопределен за тестване на смарт телефони и че китайският производител даже е оповестил награди за своите чиновници, които съумеят да получат нужните данни.

Според обвинителите, Huawei е желал да употребява сходен робот, само че вместо да го проектира и сътвори независимо, е направил няколко фотоси на американския робот, от които е взел размерите на някои детайли, от които роботът е съединен. Когато T-Mobile е схванал за това, заплашил Huawei със съд. Китайският производител от своя страна е декларирал, че обвиняването се гради на показанията на подставени лица. Но все пак, Huawei е провел показателно вътрешно следствие, в границите на което отговорните в тези провокативни дейности са били осъдени.

След тези събития, през 2014 година T-Mobile завежда правосъдно дело против американското посланичество на Huawei в Съединени американски щати и след три години печели делото. Американският съд призна, че Huawei се е занимавал с индустриален шпионаж, с което е нанесъл ущърб на мобилния оператор.

Сега, шефът на ФБР Кристофър Рей съобщи, че непозволените дейности на Huawei са ориентирани против американските компании и финансови институции, и са опасност против правилата на свободата и честността на американския бизнес.

Компанията Huawei от своя страна разгласява публично послание по отношение на това правосъдно дело, в което заяви, че не е допускала тези нарушавания и финансовият шеф Ванчжоу Менг не е правила нищо незаконно. Министерството на външните работи на Китай прикани Съединени американски щати да приключи „необоснованото гонене на Huawei и на другите китайски компании“.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР