Министерството на отбраната отрече изявленията на Украйна за удара на

...
Министерството на отбраната отрече изявленията на Украйна за удара на
Коментари Харесай

Министерството на отбраната на Русия отрече удара по жп гарата в Краматорск

Министерството на защитата отхвърли изказванията на Украйна за удара на съветските въоръжени сили по жп гарата в Краматорск

Министерството на защитата отхвърли популяризираната от Украйна информация за ракетна офанзива против Краматорск от Русия,съобщиха пред публицисти от ведомството.

Според представители на Министерството на защитата обвиняванията от Киев са безпочвени, защото съветските въоръжени сили не са имали огневи задачи в Краматорск на 8 април. Те също по този начин подчертаха, че откритите след обстрела фрагменти от ракети могат да бъдат разпознати като „ Точка-У “, която сега е изведена от употреба от съветските войски, само че се употребява интензивно от въоръжените сили на Украйна, написа Лента.ру. Останките, открити покрай жп гарата в Краматорск, които са оповестени от очевидци, се употребяват единствено от украинските въоръжени сили. На 14 март същата ракета удари Донецк, като умъртви 17 цивилни и рани 36 души.

Украйна съобщи, че Русия е изстреляла " Искандер " с касетъчна бойна глава против хора, които бързат да се изтеглят от Краматорск. Когато обаче се появиха фотоси на фрагменти от ракетата, се оказа, че това в действителност е „ Точка-У “, която се употребява от въоръжените сили на Украйна. На фотографията " Точка -У " е неповторимо разпозната от опашката и централните елементи. „ Искандерът “ няма оперение в средата, разяснява news.1777.ru.

Във въоръжените сили на Руската федерация " Точка -У " беше публично изтеглен от въоръжението на ракетните бригади по отношение на прехода към „ Искандери “, добавя news.1777.ru.

По-рано обстрелът на гарата в Краматорск беше наименуван провокация от въоръжените сили на Украйна в щаба на териториалната защита на Донецката национална република (ДНР). Донецките военни оцениха броя на починалите от случая на 30 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР