Министерството на отбраната на Южна Корея съобщи, че Въоръжените сили

...
Министерството на отбраната на Южна Корея съобщи, че Въоръжените сили
Коментари Харесай

Започна ли войната?! Сеул изстреля 2 ракети в отговор на новото изпитание на Пхенян тази нощ

Министерството на защитата на Южна Корея заяви, че Въоръжените сили на страната са изстреляли две балистични ракети, в отговор на последната провокация от страна на Северна Корея, съобщи южнокорейската осведомителна организация Yonhap.

Армията е изстреляла ракети „ Хюнмоо-2 “ (Hyunmoo-2) от установка намираща се в източната част на страната, покрай границата сред Севера и Юга. Това се е случило единствено шест минути, откакто режимът в Пхенян тази нощ е направил пуск на своята балистична ракета със междинен обсег.

Съобщението за следващия пуск провокира суматоха, както към този момент осведоми БЛИЦ, като предупредителните сирени в Япония бяха включени и виха, до момента в който ракетата не се приземи в океана.

Ракета прелетя над северния японски остров Хокайдо „ в към 07:06 сутринта (01:06 българско време) по посока на Тихия океан “, обявиха от японската компания, поддържаща предупредителната система Джей-Алърт (J-Alert), като съгласно последната информация ракетата се е приземила на към две хиляди километра от Хокайдо.

Според Министерството на защитата на Южна Корея, тя най-вероятно е минала към 3700 километра и е достигнала оптималната височина от 770 километра – и по-високо, и по-далеч от предходната.

Едната, от изстреляните в отговор южнокорейски ракети, е „ блъснала тъкмо “ в симулираната цел в Източнокитайско море, отдалечена на към 250 километра, оповестиха от Обединения общоприет щаб на корейската войска. Разстоянието, сред пусковата площадка и летището Сунан, в покрайнините на Пхенян, откъдето северокорейците изстрелват ракетите си, е същото.

Другата ракета е паднала във водата „ още в началния стадий на полета “, прецизираха южнокорейските военни. Съответните органи проучват аргументите за това. Служител на министерството на защитата уточни, че реакцията на Юга е пристигнала, още до момента в който ракетата на Севера е продължавала да лети, добавя Yonhap, представена от " Фокус ".

Той акцентира, че военните са могли да подхващат такава бърза мярка, защото са разкрили признаци за тайните мерки на Севера, който се е подготвял да изстреля ракетата авансово. Тази информация е обявена неотложно на президента Мун Дже-ин, който е наредил да се приготви ракетен отговор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР