Министерството на отбраната на Япония представи списък с изискванията към

...
Министерството на отбраната на Япония представи списък с изискванията към
Коментари Харесай

Японските военни ще пускат дронове от изтребителите F-3

Министерството на защитата на Япония показа лист с условията към производителите на самолети, в който е включена опцията за стартиране на дрони и изстрелване на други безпилотни апарати. Информацията е на Defense Aerospace.
Първите екземпляри на изтребителя F-3  са планувани да излезат през 2025 година. Този аероплан би трябвало да размени остарелите японски Mitsubishi F-2, основани въз основата на F-16 Fighting Falcon.

Безпилотните апарати ще оповестяват на водача на F-3 за съществуването на противников самолети и за техните дейности. Освен това, те ще могат да откриват наземните и въздушните цели на съперника, без да заплашват сигурността на изтребителя. Изтребителят F-3 ще се разграничава от американския F-35A Lightning II по скоростта на полета – към 2500 километра в час.

Японските компании още през 2016 година започнаха създаването на военни дронове, които могат да разузнават, да подават информация и да водят изтребителите. Тези дронове не могат да нанасят удари върху наземни цели, тъй като Япония смята това за акт на експанзия. Но без проблеми могат да се употребяват във въздушния пердах.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР