Министерството на отбраната на Турция съобщи за още един свален

...
Министерството на отбраната на Турция съобщи за още един свален
Коментари Харесай

Турция свали още един сирийски боен самолет

Министерството на защитата на Турция заяви за още един свален сирийски военен самолет в региона на провинция Идлиб. Самолетът е L-39.

Държавната сирийска телевизия удостовери тази информация, като посочи, че самолетът е паднал в региона Маарет-Нуман, откакто е бил ударен от ракета " въздух-въздух " на турските ВВС. За ориста на екипажа все още няма информация.

Това е третият боен сирийски аероплан, който турските военни сили съумяват да смъкват в границите на три дни. На 1 март бе оповестено, че са били ударени два самолета на сирийската войска.

В неделя Анкара стартира нова интервенция в Северозападна Сирия, наречена " Пролетен щит ". Тогава бе оповестено, че тя ще е отговор на въздушния удар по позицията на турските военни " лишила на 27 февруари живота на 36 военнослужащи в зоната на деескалация на напрежението ". 

Според съветското министерство на защитата, въпросният авиоудар е бил нанесен от терористи от организацията  " Хаят Тахрир аш-Шам " , които са почнали нахлуване по позиции на сирийската войска. Правителствените сили са разкрили ответен огън, а дружно с терористите под обстрел са попаднали и турски военни, които " не би трябвало да се намират там ". В резултат починаха 36 турски военни, а други 30 бяха ранени. В тази обстановка, съгласно съветското министирство на защитата, съветските военни елементи в региона са взели ограничения за цялостно преустановяване на огъня от сирийска страна и са обезпечили евакуация на ранените и превозване на телата на починалите. Москва акцентира, че съветската авиация изобщо не се е намесвала .

По-рано съветският външен миснистър Сергей Лавров разгласи, че Турция не е изпълнила няколко основни отговорности за решение на казуса към Идлиб. В частност, не е разграничила въоръжената сирийска съпротива, която е подготвена на разговор с държавното управление, от терористите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР