Министерството на отбраната на Руската Федерация излезе с официално изявление,

...
Министерството на отбраната на Руската Федерация излезе с официално изявление,
Коментари Харесай

Москва: От 20 юли всички кораби в района на Одеса и украинското крайбрежие са легитимни военни цели

Министерството на защитата на Руската Федерация излезе с публично изказване, че всички кораби, намиращи се в региона на Одеса и останалата част от украинското черноморско крайбрежие, ще бъдат законни цели за офанзива от съветските военни.

" Във връзка с прекратяването на Черноморската самодейност и съкращаването на морския филантропичен кулоар, от 00:00 часа московско време на 20 юли 2023 година всички кораби, пътуващи към украинските пристанища в Черно море, ще се смятат за евентуални носители на военни товари.

Съответно страните на знамето на такива кораби ще се смятат за забъркани в украинския спор на страната на режима в Киев.

Освен това редица морски зони в северозападната и югоизточната част на интернационалните води на Черно море са оповестени за краткотрайно рискови за мореплаване. По открития ред са издадени съответните осведомителни предизвестия за лишаване на гаранциите за сигурност на моряците “, се споделя в формалното известие на съветското военно ведомство, представено от Агенция " Фокус ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР