Министерството на отбраната на Русия заяви, че руската военна полиция

...
Министерството на отбраната на Русия заяви, че руската военна полиция
Коментари Харесай

Руската военна полиция влезе в стратегическия град Саракиб

Министерството на защитата на Русия съобщи, че съветската военна полиция е влезнала в сирийския град Саракиб, „ заради смисъла му за сигурността “. Този ход идва на фона на възходящото напрежение в опустошената от войната северозападна провинция Идлиб, написа турският вестник  Daily Sabah, представен от Агенция Фокус.

Саракиб се намира на стратегически кръстопът, свързващ двете съществени автомагистрали в страната, M4 и M5. Магистрала М4 свързва пристанищния град Латакия с границата с Ирак, до момента в който М5 образува гръбнака на автомагистралите на страната, свързвайки икономическия център Алепо с централните градове Хама и Хомс, столицата Дамаск и границата с Йордания на юг.

Силите на режима на Башар Асад с съветската въздушна поддръжка и иранските милиции, се сблъскаха с подкрепяните от Турция опозиционни сили в града. Сблъсъци се водят в предградията на Саракиб, оповестява „ Анадолската организация “.

Сирийската национална войска (СНА) - съюз от умерени опозиционни сили, подкрепени от Турция, пое контрола над стратегическия град на 27 февруари. Режимът на Асад завзе Саракиб при нахлуване, подкрепено от Русия по-рано през февруари.

Опозиционните сили, подкрепени от Турция, не престават напредването си с натоварен артилерийски прикриващ огън.

Режимът на Асад е в нахлуване от декември, с цел да завземе и да отвори още веднъж автомагистралата М5, държана от опозицията от 2012 година, макар договорка за преустановяване на огъня, подписана в края на предходната година сред Русия и Турция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР