Министерството на отбраната на Русия обяви ,че страната отново се

...
Министерството на отбраната на Русия обяви ,че страната отново се
Коментари Харесай

Русия обяви, че се връща в т.н. „зърнена сделка“

Министерството на защитата на Русия разгласи,че страната още веднъж се връща в зърнената договорка с Турция, Организация на обединените нации и Украйна за продължение на износа на украинско жито на международния пазар, заяви ТАСС. Веднага по-късно новината бе доказана от турския президент Ердоган, а цената на пшеницата в Чикаго на най-голямата стокова борса паднаха с 6%.

Според съветската страна, Украйна е предоставила писмени гаранции, че няма да употребява филантропичния кулоар и транспорта на зърното от украински пристанища за водене на бойни дейности против съветската войска и флот.

Както е известно, Русия се отдръпна от договорката откакто съветски военни кораби бяха атакувани в пристанището на Севастопол от дронове. Москва твърдеше, че някои от тях са били пускани от кораби, пренасящи украинско зърно, само че това не бе потвърдено.

Междувременно износът на зърно от украински пристанища не е спирал, макар отдръпването на Русия. Гарант за това стана Турция, която разполага с мощен боен флот в Черно море и в пъти надвишава съветската военна мощ в района .
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР