Министерството на отбраната е засекретило отговора на въпроса за връзката

...
Министерството на отбраната е засекретило отговора на въпроса за връзката
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Бойната техника трябва да бъде ремонтирана в съюзнически държави

Министерството на защитата е засекретило отговора на въпроса за връзката сред ремонта на изтребители в Русия и Беларус с възможни авиационни произшествия от 2018-а насам. Това сподели за БНР депутатът от Демократична България Мартин Димитров, който е питал министерството. Според Димитров отговорът е бил възложен по този метод, точно с цел да не стане обществена информацията.

Мартин Димитров осъди засекретяването на отговора:

" Това са обществени пари и би трябвало тази информация да е публично притежание. Фактът, че е засекретен този отговор, демонстрира, че е нужна доста сериозна рефорва в бранша ".

А откакто прочел отговора, депутатът се убедил, че " остарялата бойна техника би трябвало да бъде ремонтирана в съюзнически страни ".

126 милиона лв. по проектобюджета ще отидат за ремонт на МИГ-овете тази година. Около 83 милиона лв. са коствали ремонтите по пет рамкови контракта с РСК-Миг от 2018-та година, излиза наяве от различен обществен отговор на МО до Мартин Димитров. По един през 2020 съветската страна е платила наказателна клауза в размер на близо 370 хиляди лв..

От МО показват, че поддръжката на бойната техника се реализира „ при най-хубавите ценови условия “. Отбелязват и че в управническото съглашение има единодушие МИГ-овете би трябвало да бъдат поддържани до идването на новите самолети.

Инцидент с МИГ-29 с съдбовен за водача край имаше през предишното лято. Докладът за аргументите сложи във фокуса равнището на подготовка на летците. Липсата на тренираност е регистрирана във военните отчети. Това се случи на фона на информацията, че ще има най-малко двугодишно забавяне на осем изтребителя Ф-16
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР