Министерството на младежта и спорта ще осигури необходимите 1,8 млн.

...
Министерството на младежта и спорта ще осигури необходимите 1,8 млн.
Коментари Харесай

Реновират 4 атлетически писти

Министерството на младежта и спорта ще обезпечи нужните 1,8 млн. лева за реорганизация и ремонт на четири лекоатлетически уреди. Това стана допустимо откакто Министерския съвет утвърди преструктурирането на разноски по бюджета на ММС за 2020 година

Средствата са предопределени за обновяването на футболния терен и построяването на открита лекоатлетическа писта на стадион “Христо Ботев” в Габрово. Ще бъдат напълно построени и два полигона за хвърляния. Единият е на територията на Национална спортна академия “Васил Левски”, а другият в град Балчик. С отпуснатите финансови средства ще бъде осъществена и рационализация на закритата лекоатлетическа писта в състезателен комплекс “Ялта” в Русе.

От 2015 година досега ММС е финансирало реновирането на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически уреди, за които бяха отпуснати 1,5 млн. лева Извършен беше ремонт на закритите лекоатлетически писти в Пловдив, които употребяват състезателите на локалните клубове “Локомотив” и “Ботев”. В Кюстендил и Сливен също бяха осъществени реконструкции на закрити уреди. 7 млн. лева бяха вложени в обновяването на многофункционалната “Асикс Арена”. За оборудването, което е благосъстоятелност на “Академика 2011” ЕАД, беше закупено цялостно спортно съоръжение за подготвителна и спортна активност по лека атлетика. Подготовка през зимата българските спортисти могат да водят и на другата закрита овална писта, която се намира в Добрич. За нейния ремонт през предходната година ММС отпусна 458 665 лева

Изцяло нови лекоатлетически уреди навън бяха построени през последните 4 години в Хасково и Сандански, като общата инвестиция на спортното министерство беше в размер на 784 000 лева Реконструкция беше осъществена на пистата към НСА.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разгласи, че с това огромните вложения в лекоатлетически обекти не стопират. ММС ще влага 1 250 000 лева за построяването на лекоатлетически стадион в Стара Загора, който се намира в състезателен комплекс „ Берое “. Със същата сума ще бъдат финансирани строително-ремонтните действия на пистата на стадион „ Христо Ботев “ във Враца, която ще разполага с шест коридора за бягания и бранш за скокове.

В първите месеци на 2021 година следва да бъде напълно приключена многофункционалната спортна зала „ Арена Бургас “. Нейното изграждане беше финансирано със средства, отпуснати от държавното управление в размер малко над 57 млн. лева Съоръжението ще бъде оборудвано със спортни уреди от най-голям клас, което ще разреши провеждането на надпревари от международен сан по лека атлетика, художествена гимнастика, спортна гимнастика, волейбол, баскетбол, битка, бокс и др.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР