Министерството на младежта и спорта предоставя много възможности за финансиране

...
Министерството на младежта и спорта предоставя много възможности за финансиране
Коментари Харесай

Зам.-министър Ваня Колева: Предоставяме много възможности за финансиране на младежки дейности

Министерството на младежта и спорта дава доста благоприятни условия за финансиране на юношески действия. Това разгласи зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева във Велико Търново на информативен ден за представители на организации, които работят в областта на младежите. Участниците в събитието бяха осведомени с активността на дирекция " Младежки политики " към ММС и с главните принадлежности за осъществяване на политиките за младежта. На срещата бяха показани Националната стратегия за младежта 2016-2020, Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за хазарта, както и предпочитаните тематики и събития в бранш " Младеж " в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Срещата във Велико Търново беше ориентирана както към юридически лица, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел за реализиране на активност в социална изгода, които са допустимите бенефициенти по националните стратегии, по този начин и към младежи с интерес към създаване и осъществяване на политики на национално и локално равнище.

Зам.-министър Ваня Колева благодари на Община Велико Търново за партньорството при организирането на срещата и за напъните, които поставя за развиването на младежите. Тя се обърна към участниците в срещата с думите: " За нас е значимо да чуваме непосредствено вашето мнение и да забележим на място какви са проблемите на младежите по райони. Тези срещи с вас са доста скъпи за нас, тъй като вие сте както хората, към които са ориентирани нашите старания, по този начин и тези, които действително осъществят политиките за младежта. Важно е за нас информацията за дейностите и инструментите, с които работим, да доближават до вас. По всяко време сме отворени за въпроси и сме подготвени да отговаряме за това по какъв начин да ви бъдем потребни. "

Ваня Колева изрази вяра, че направените презентации на Националната стратегия за младежта 2016-2020 и Националната стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от Закона за
хазарта ще докара до увеличение на броя на плановете от Велико Търново и района. " Възможностите за подкрепяне на юношески действия са доста, а процесът по кандидатстване не е комплициран, стига да има предпочитание ", добави зам.-министърът.

Зам.-кметът на града проф. Георги Камарашев изрази убеденост, че извършената среща ще бъде доста ползотворна за младежките организации и начинания в региона. Той изрече и признателност към ММС за осъществените усъвършенствания по спортните обекти. " Благодарение на положителното ни партньорство с министерството в последните няколко години нашата община бележи извънреден прогрес във връзка с спортната инфраструктура и реконструираният комплекс " Ивайло " е превъзходен образец ", сподели той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР