Защитникът на Манчестър (Сити) Йошко Гвардиол изпитваше затруднения в първите

...
Защитникът на Манчестър (Сити) Йошко Гвардиол изпитваше затруднения в първите
Коментари Харесай

Пеп Гуардиола за Йошко Гвардиол: Да не забравяме, че това е първият му сезон

Защитникът на Манчестър (Сити) Йошко Гвардиол изпитваше усложнения в първите си мачове във Висшата лига, само че в този момент е по-уверен, откакто вкарва постоянно голове в битката за купата, разяснява наставникът Пеп Гуардиола, представен от " Ройтерс ".

22-годишният Гвардиол се причисли към Сити от немския Република България Лайпциг през август, като подписа петгодишен контракт за 90 милиона евро.

Хърватският национал, който не беше вкарвал в 32 мача за " жителите ", в този момент се разписа в пет от последните седем против на отбора в битката за четвърта поредна купа.

" Има несъмнено въздействие във футбола и в живота и то идва от самочувствието ", сподели Гуардиола след триумфа над Фулъм с 4:0.

" Да не забравяме, че това е първият му сезон във Висшата лига. Не е елементарно да се адаптираш и той имаше дребни проблеми първоначално, тъй като пристигна в тим, който беше спечелил требъл и беше малко свенлив ", посочи треньорът.

Гуардиола даде на футболистите си 3 дни отмора след домакинския триумф против Уулвърхямптън с 5:1, по-рано през месеца.

" На първия ден той (б. а. - Гвардиол) пристигна в подготвителния център, с цел да направи възобновяване. Фокусът му е само футболът и той желае да става все по-добър ", съобщи испанецът.

Манчестър Сити, който заема второ място в класирането с 85 точки, ще гостува на петия Тотнъм във вторник.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР