Министерството на културата и информационната политика на Украйна разпраща до

...
Министерството на културата и информационната политика на Украйна разпраща до
Коментари Харесай

„Вести“: Украинското министерство на културата разпраща брошури с инструкции в случай на извънредна ситуация и война

Министерството на културата и осведомителната политика на Украйна разпраща до предприятията в Киев указания „ Как да действаме при положение на изключителна обстановка и война “, които се популяризират интензивно в мрежата. Както оповестява „ Вести “, макар че създателите на инструкцията твърдят, че украинската войска е изцяло готова за отбиване на експанзията, те изясняват по какъв начин да се работи в една или друга обстановка, обвързвана със опасност за живота.

Министерството на културата и осведомителната политика изпраща указания на предприятията в Киев по какъв начин да работят при положение на изключителна обстановка и война. Както оповестява Вести, скрийншотовете на брошурата се популяризират интензивно в мрежата. На 14 страници на украинците е обяснено в детайли по какъв начин да работят в дадена обстановка, обвързвана със опасност за живота.

На първа страница създателите на брошурата твърдят, че украинската войска е изцяло готова за отбиване на експанзията.

„ Настоящото положение на въоръжените сили на Украйна дава опция за дейно въздържане на агресора, да даде своя принос за всеобхватната защита на страната, за попречване на рецесии и интензивно присъединяване в интернационалните мироопазващи интервенции.

При това структурата на въоръжените сили на Украйна, системата на командване, набиране, готовност и териториална защита са в положение бързо да приведат армията в цялостна бойна подготвеност за заслужен отпор на агресора “, се споделя в текста.

Министерството на културата поучава авансово да обмислите някои въпроси, с цел да подготвите дома си за случай на изключителна обстановка и да предпазите себе си и околните си. Длъжностните лица оферират, в случай че е допустимо, да разберете къде са най-близките убежища и да ревизирате положението на мазетата, да ревизирате за спешен излаз и да извършите резервиот вода за питейни и битови потребности и от артикули, позволяващи дълготрайно предпазване.

Препоръчва се също по този начин да се приготвят средства за готвене при липса на газ и електричество, да се съберат най-необходимите неща и документи при положение на незабавна евакуация или прекачване в пространства за скривалище, както и да се погрижат за съществуването на гориво и да положителното положение на персоналните транспортни средства за навременна евакуация от възможна рискова зона.

Авторите на брошурата поучават и по какъв начин да се работи, в случай че човек попадне в зона на военни дейности или в изключителна обстановка с присъединяване на въоръжени лица. В този случай е належащо да не уведомявате непознати за бъдещите си дейности и проекти, да разберете къде се намират укритията и убежищата наоколо до дома или работата. Когато се появят въоръжени хора, военна техника, или стартират безредици, в случай че е допустимо, е належащо неотложно да напуснете рисковата зона.

От Министерството на културата също по този начин поучават хората никога да не се доближават до прозорците, в случай че чуят изстрели, да не следят хода на военните дейности, да стоят или пробягват под обстрел, както и да не сортират захвърлени оръжия и муниции и да се допират до взривоопасни и подозрителни предмети.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР