Министерството на иновациите и растежа (МИР) в партньорство с Община

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) в партньорство с Община
Коментари Харесай

Информационен ден за Иновационната стратегия за интелигентна специализация в Габрово

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) в партньорство с Община Габрово провеждат районна среща за разискване на обновената Иновационна тактика за умна специализация 2021 – 2027 година (ИСИС).

Събитието ще се състои на 12 септември 2022 година, от 14.00 до 16.00 ч. в Ритуалната зала на Община Габрово.

Иновационната тактика за умна специализация е стратегическата рамка за стабилно развиване, основано на научни проучвания и нововъведения, на териториалния потенциал и упоритости на районите и на необятното присъединяване на заинтригуваните страни. Стратегията ще изиграе централна роля за укрепването на районните иновационни екосистеми, с цел да могат да подтикват и поддържат икономическия напредък.

Стратегията е базисен програмен документ за установяване на целия комплекс от ограничения за финансиране на нововъведения в програмен интервал 2021 – 2027 година, позволявайки на страната достъп до ресурсите по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП) и Програмата за научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна (ПНИИДИТ) за интервала 2021 – 2027 година

Проектът на Стратегията беше оповестен за разискване на 1 август 2022 година в Портала за публични съвещания на Министерски съвет – 

В рамките на публичните съвещания са планувани и срещи по места за разискване на районните измерения на целите на Стратегията.

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) и Община Габрово Ви канят за присъединяване в събитието, на което ще бъде показан планът на ИСИС и ще могат да са обменят отзиви за опциите, които Стратегията ще отвори пред развиването на Република България, Северен централен регион на обмисляне и община Габрово.

Информационното събитие ще се организира в хибриден формат.

Желаещите да се включат в събититето би трябвало да потвърдят присъединяване си в период до 08.09.2022 година на следният e-mail адрес: , като посочат дали ще се включите присъствено или от разстояние. За онлайн участниците ще бъде изпратен линк за присъединяване в събитието, след крайния период на регистрацията.

Очакваме Ви!  
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР