Министерството на иновациите и растежа (МИР) организира регионални обществени обсъждания

...
Министерството на иновациите и растежа (МИР) организира регионални обществени обсъждания
Коментари Харесай

Инфоден в Пловдив на тема иновации

Министерството на нововъведенията и растежа (МИР) провежда районни публични разисквания на Иновационната тактика за умна специализация 2021 – 2027 година (ИСИС). Следващият информативен ден ще се организира на 7 септември (сряда) в Пловдив.

Събитието ще стартира в 13:30 ч. в Дома на културата „ Борис Христов “, в огромната конферентна зала, на адрес: ул. „ Гладстон “ 15. Участие ще вземат специалисти от министерството и заинтригуваните страни. Стратегията ще бъде показана от Мария Тодорова, шеф на дирекция „ Политики и разбори “ в Министерството на нововъведенията и растежа.

МИР създава план на обновена Иновационна тактика за умна специализация 2021 – 2027 година (ИСИС), която се планува да бъде призната от Министерския съвет през месец октомври 2022 година Стратегията е оповестена за публично разискване на 1 август 2022 година в Портала за публични съвещания на Министерския съвет – https://www.strategy.bg/.

ИСИС е базисен програмен документ за установяване на целия комплекс от ограничения за финансиране на нововъведения в програмен интервал 2021 – 2027 година, позволявайки на страната достъп до ресурсите по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ (ПКИП) и Програмата за научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна (ПНИИДИТ) за интервала 2021 – 2027 година

Иновационната тактика за умна специализация е стратегическата рамка за стабилно развиване, основано на научни проучвания и нововъведения, на териториалния потенциал и упоритости на районите. Стратегията ще има централна роля за укрепването на районните иновационни екосистеми, с цел да могат да подтикват и поддържат икономическия напредък.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР