Министерството на икономиката и индустрията ще внесе в Министерския съвет

...
Министерството на икономиката и индустрията ще внесе в Министерския съвет
Коментари Харесай

Държавата обявява форсмажорно положение. Какво ни чака?

Министерството на стопанската система и промишлеността ще внесе в Министерския съвет решение за оповестяване на форсмажор.

Това сподели вицепремиерът и отраслов министър Корнелия Нинова по време на блицконтрола в отрасловата парламентарна комисия. Тя подсети, че форсмажор не се афишира за избрани артикули, а за условия и за интервал, като добави, че желанието е той да бъде разгласен от 24 февруари до края на март. Форсмажорът се афишира при война, пандемия, трусове.  

При обстановка на форсмажор компаниите могат при облекчени условия да си приключват договорите, да заобикалят неустойки, да си уреждат договорните връзки по различен метод, тъй като съвсем във всички интернационалните контракти е планувано, че при форсмажорни условия има други способи на предоговарянето им, опция за отсрочване на неустойки и други, изясни Нинова.

Тя подсети, че за компаниите веригите на доставки са доста значими и добави, че когато им спре доставка на избрана стока, те не могат да си изпълнят договорите и от тях се търсят компенсации и неустойки, а при оповестяване на форсмажорни условия този развой се облекчава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР