Министерството на финансите ще обжалва получения отказ от Софийската градска

...
Министерството на финансите ще обжалва получения отказ от Софийската градска
Коментари Харесай

МФ ще обжалва отказа на прокуратурата за наказателно производство за нарушения в АПИ

Министерството на финансите ще апелира получения отвод от Софийската градска прокуратура да образува наказателно произвеждане по импортирания от министъра на финансите и министъра на районното развиване и благоустройството сигнал за погрешно разходвани средства от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Сигналът беше подаден в прокуратурата от министрите Асен Василев и Виолета Комитова на 29.07.2021 година, оповестяват от Bulgaria ON AIR.

Един от причините на прокуратурата за отвод от наказателно произвеждане е че: " в случаите, в които нарушаването на служебните отговорности и при неизпълнението им липсват данни или доказателства, че се работи с директен предумисъл и специфична цел – лицето да набави за себе си или за другиго полза или да се аргументи другиму щета, не е закононарушение по работа “.
Позицията на Министерството на финансите е, че няма по какъв начин " без предумисъл " АПИ да е упълномощила спомагателни и изключителни задачи, неведнъж над цената на подписаните контракти – 40 контракта с надвишение от 2,9 милиарда лева над цената на договорите, посредством анекси и в нарушаване на Закона за публичните поръчки. Тези нарушавания са предмет на сигнала на МФ и Министерство на регионалното развитие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР