Министерството на енергетиката публикува полезни съвети как да изберем електроуред

...
Министерството на енергетиката публикува полезни съвети как да изберем електроуред
Коментари Харесай

Учат ни как да пестим от сметките за ток да избираме правилните електроуреди

Министерството на енергетиката разгласява потребни препоръки по какъв начин да изберем електроуред и по какъв начин да спестяваме от сметките си за ток.

Ведомството дава достъп и до потребни връзки в интернет, посредством които получаваме цялостна информация за енергийната успеваемост за харесания от нас електроуред.

Информацията е налична на интернет страницата на Министерството на енергетиката: 

Старите електроуреди постоянно употребяват огромни количества електрическа енергия. Специалистите споделят, че разликата в потреблението сред остарял и нов апарат може да доближи до три пъти.

Затова един от главните критерии за избор на нов електроуред е неговата енергийна успеваемост. Всички нови електроуреди са снабдени с енергийни етикети, които демонстрират какво количество електрическа енергия е належащо за естествената работа на уреда. Така потребителят авансово може да пресметна какъв разход на електрическа енергия ще е нужен за ефикасното му потребление.

Етикетът за енергийна успеваемост е обединен като визия и наличие за целия Европейски съюз. От март 2021 година върху всички електроуреди, продавани в границите на Европейски Съюз, участва нов етикет. В него са въведени промени в класовете на енергийна успеваемост – по този начин да вземем за пример предходните класове А+++, А++ и А+ са сменени с уеднаквена канара за консумация, маркирана с буквите от А до G. Уредите с най-ниска консумация на сила (т.е. най-ефективните), са от клас А, следвани от такива, клас B, C, D и така нататък

Енергийният етикет дава осведомен избор на потребителите към този момент над четвърт век. Общоевропейско изследване на Евробарометър преди време сподели, че 93% от потребителите в Европейски Съюз разпознават етикета, а голямото болшинство дават отговор, че етикетът е повлиял на решението им кой артикул да закупят.

Проверете енергийната успеваемост на вашия електроуред спрямо други

https://tool.label2020.eu/bg

Информация за Енергийния етикет можете да откриете https://bg.label2020.eu/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР