Министерството на енергетиката провери готовността на Електроенергийния системен оператор и

...
Министерството на енергетиката провери готовността на Електроенергийния системен оператор и
Коментари Харесай

Трите ЕРП-та са готови за зимата

Министерството на енергетиката ревизира готовността на " Електроенергийния систематичен оператор " и на трите електроразпределителни сдружения - ЧЕЗ, " Електроразпределение Юг " и " Енерго -Про " за идния зимен сезон. На случайно определен принцип са тествани енергийни обекти в регионите на градовете Горна Оряховица, Велико Търново, Севлиево, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Нова Загора, Сливен, Чирпан, Дупница, Благоевград, Кресна, Симитли, Сандански, Перник и Радомир, оповестиха от ведомството.

В подстанциите са изпълнени всички нужни мероприятия свързани с подготовката им за есенно-зимния сезон. Няма забележки във връзка с въздушните електропроводни линии за високо напрежение, като всички тествани електропроводи преминаващи през горски територии са с добре поддържани просеки. Сервитутните зони към въздушните електропроводи за приблизително напрежение са почистени, а до края на месеца следва да бъдат отстранени клони на единични дървета, намиращи се наоколо до въздушни линии за ниско напрежение.

Съоръженията в обслужваните от трите електроразпределителни сдружения основни станции и трафопостове са минали годишния профилактичен обзор и са готови за работа при зимни условия.

Трите ЕРП-та и ЕСО са организирали работата на спешни екипи, които са на непрекъснато разположение и се покрива цялата територия на страната. Екипите са оборудвани с високо-проходими коли и всички нужни материали за осъществяване на неотложни аварийно-възстановителни работи. В резюме от министерството акцентираха, че ЕСО и трите ЕРП-та имат подготвеност за справяне с евентуални повреди по време на зимния сезон 2017 година - 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР