Министерството на енергетиката и КонтурГлобал Марица Изток 3 подписаха меморандум

...
Министерството на енергетиката и КонтурГлобал Марица Изток 3 подписаха меморандум
Коментари Харесай

МЕ подписа меморандум с КонтурГлобал Марица Изток 3

Министерството на енергетиката и " КонтурГлобал Марица Изток 3 " подписаха меморандум за съгласие за изследване на вероятни вложения в енергийни планове, основани на нови технологии, които ще спомагат за модернизирането на българския електроенергиен бранш.

Меморандумът беше подписан от Министъра на енергетиката Александър Николов и изпълнителния шеф на " КонтурГлобал Марица Изток 3 " Красимир Ненов.

Компанията, която има и експлоатира втората по величина въглищна централа в България, ще изследва опциите за вложения в технологии за безвъглеродно и нисковъглеродно произвеждане на електрическа енергия, системи за предпазване на сила, както и за взаимно изгаряне на различни горива, в това число RDF и биомаса.

Тя ще обезпечи техническа помощ при оценката на потреблението на различни горива, които да спомагат за гарантиране на стабилността на мрежата и реализиране на задачите за декарбонизация.

Подписаният меморандум ще работи до 31 декември 2025 година Той няма обвързващо деяние за страните. Такова ще имат единствено в допълнение подписани съглашения в осъществяване на меморандума.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР