Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018

...
Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018
Коментари Харесай

Никой не иска да прави шалове и вратовръзки за европредседателството

Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 е прекратило публичните поръчки за сувенири в частта ѝ за разработване на шалове и вратовръзки, които трябваше да се подаряват на задграничните посетители.
Причината – никой не е подал оферта за направа на дамски шалове и мъжки вратовръзки с логото на Председателството.
По традиция, всяка страна, която поема ротационното Председателството на Европейски Съюз за шест месеца, създава дарове, които получават членовете на делегациите. Освен безценен спомен, аксесоарите служат за реклама на страната хазаин измежду елита на европейската общественост. У нас в границите на първата половина на 2018-та година се чакат над 20 000 представители на страните-членки от Европейски Съюз.
" Традицията в раздаването на дарове съществува, откогато съществуват ротационните ръководи. Това са обичайни пакети, в които има шал за дамите, вратовръзки за мъжете. Традиционните дарове в Европейската комисия са шал, вратовръзка, бележник и писалка. Има и други, които са от така наречен „ потребни подаръци” като зарядни акумулатори, преходници за мобилни устройства, както и тези, които остават за спомен. При нас това ще бъде монета. Тиражът на 2-левовата монета следващата година ще бъде отдадена на Българското европредседателство. Ще създадем и марка с логото, която да остане спомен за всички делегати. Основните цветове, на които ще се заложи, са синият и жълтият”, изясни преди време Яна Дочева, шеф на дирекция „ Подготовка и осъществяване на председателството” в министерството.
Министерството на Българското председателство планува бюджет от 1,2 млн. лева за аксесоари и дарове. От тях за 16 900 броя дамски шалове щяха да бъдат изразходвани 160 000 лева, а за 21100 броя вратовръзки - 287 000 лева Кандидати да ги изработят, обаче, няма.
Към момента, към момента няма изясненост, по какъв начин Министерството ще действа. Ако се реши, че дамски шалове и мъжки вратовръзки ще бъдат подарявани, то ведомството може да премине към вид за непосредствено договаряне с евентуални производители на аксесоарите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР