Министерство на външните работи на Тайван изрази благодарност за приемането

...
Министерство на външните работи на Тайван изрази благодарност за приемането
Коментари Харесай

Чехия подкрепя задълбочаването на връзките на Тайван и Литва

Министерство на външните работи на Тайван изрази признателност за приемането на резолюция от Комисията по външни работи, защита и сигурност на Чешкия Сенат, призоваваща чешкото държавно управление и Европейски Съюз да извърнат по-сериозно внимание на икономическата насила, която Китай оказва върху Литва.

Резолюцията, която бе призната на 19 януари, бе импортирана от Павел Фишер, ръководител на Комисията по външните работи, защита и сигурност. На собствен ред той прикани чешкото държавно управление да прегледа детайлно обстановката, в която се намира балтийската страна, и дружно с Европейски Съюз да формулират обща политика за сигурност и защита.

Той също акцентира, че Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз би трябвало да се придържат към своите отговорности и функции, като подхващат нужните ограничения при сходни обстановки.

„ Приемането на тази резолюция за следващ път показва какъв брой е значимо демокрациите да се обединят и да бъдат солидарни с Литва и взаимно да се опълчват на ненужния политически напън “- обявиха от тайванското външно министерство.

Чешката република е един от съидейниците на Тайван и двете страни интензивно развиват всеобхватно партньорство.

От Министерство на външните работи на Тайван споделиха още, че президентът на чешкия Сенат и други публични лица са подкрепили обществено интернационалното присъединяване на Тайван и задълбочаването на връзките му с Литва.

„ Министерството на външните работи се радва да види, че демократичните сътрудници не престават да поддържат Литва с на практика дейности. “, се споделя в изказването, като в допълнение се удостоверява, че Тайван ще продължи да задълбочава съдействието си с сътрудници със сходни визии, с цел да се оправи със заканите на авторитаризма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР