Министерство на външните работи на Тайван благодари на САЩ за

...
Министерство на външните работи на Тайван благодари на САЩ за
Коментари Харесай

Тайван благодари на САЩ за подкрепата по време на срещата на Г-20

Министерство на външните работи на Тайван благодари на Съединени американски щати за преразглеждането на зачестилите провокации на Китай към Тайван и за поддръжката във връзка с мира и стабилността в Тайванския проток по време на среща сред държавния секретар Антони Блинкен и китайския външен министър.

На конференция след срещата на външните министри на Г-20, провела се през вчерашния ден в Бали, Индонезия, Блинкен съобщи, че е изразил опасенията на Съединени американски щати по отношение на „ все по-провокативното “ поведени на Китай по отношение на Тайван и жизненоважното значение на мира и стабилността в Тайванския пролив.

Блинкен сподели също, че е отворил тематиката и за нарушаването на човешките права от страна на Китай в Хонконг, Тибет и Синдзян.

От Министерство на външните работи на Тайван обявиха, че последните дни китайското държавно управление е нараснало военната си интензивност към острова. Част от дейностите на комунистическата страна са нахлувания на огромна брой военни самолети в Тайванската идентификационна зона за Противовъздушна отбрана.

Тайван е суверенна и самостоятелна страна, която в никакъв случай не е била под юрисдикцията на китайското държавно управление. Тайванският народ няма да се пречупи под натиска и заканите на Пекин – това обявиха още от министерството.

Правителството на Тайван ще продължава да укрепва отбранителните си качества, да брани националната сигурност и демокрацията и да си сътрудничи със Съединени американски щати и други страни, с които споделят сходни полезности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР