Министерство на отбраната на Руската федерация съобщи, че биологични лаборатории

...
Министерство на отбраната на Руската федерация съобщи, че биологични лаборатории
Коментари Харесай

Руски военни: В Украйна са разработвали биологични оръжия с чума, салмонела и дизентерия

Министерство на защитата на Руската федерация заяви, че биологични лаборатории в Харков, Полтава и Лвов са работили с чума и дизентерия, съобщи ТАСС.

Според Игор Кирилов, шеф на силите за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на РФ, под претекст за битка с Сovid, Украйна е изпратила на Съединените щати хиляди серумни проби от пациенти, най-вече тези, принадлежащи към " славянската етническа група "

" Биолаборатории в Лвов работели с патогени на чума, антракс и бруцелоза, в Харков и Полтава - с патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия, съобщи Игор Кирилов. - Анализът на актовете на заличаване демонстрира работата с патогени на чума, антракс и бруцелоза в биологичната лаборатория в Лвов, патогени на дифтерия, салмонелоза и дизентерия в лаборатории в Харков и Полтава. "

По думите му в Лвов са унищожени над 320 контейнера : 232 контейнера с причинителя на лептоспироза, 30 - с туларемия, 10 - с бруцелоза, 5 - с чума.

" Номенклатурата и непотребното количество биопатогени свидетелстват за работата, осъществена в границите на военно-биологичните стратегии ", акцентира той.

Според ръководителя на войските на РХБЗ (руските войски за радиационна, химическа и биологична защита - б.р. ), кураторите от Пентагона схващат, че в случай че тези сбирки стигнат до съветски специалисти, тогава с огромна степен на възможност ще бъде нарушаване от Украйна и Съединените щати на Конвенцията за възбрана на биологични и токсични оръжия бъде доказано.

" Именно работа за възстановяване на патогенните свойства на микроорганизмите посредством способи на синтетична биология. Само това може да изясни бързината, с която е осъществена ликвидацията ", сподели той.

Мрежа от лаборатории

Кирилов твърди, че на територията на Украйна е образувана мрежа от над 30 биологични лаборатории , клиент на работата е Агенцията за понижаване на заканите към Министерството на защитата на Съединени американски щати.

" Руското министерство на защитата неведнъж е обръщало внимание на военните биологични стратегии, които се извършват от Пентагона в постсъветското пространство. Включително на територията на Украйна е образувана мрежа, която включва повече от 30 биологични лаборатории, които могат да бъдат разграничени на научноизследователски и санитарно-епидемиологични ", сподели той.

По думите му в реализацията на планове взе участие компания, обвързвана с военното ведомство, най-вече Black and Veatch.

Неконтролируемо повишаване на заболеваемостта

Според Кирилов активността на биологичните лаборатории в Украйна и ръководената от Съединени американски щати стратегия за " реформиране " на украинската здравна система са довели до неконтролируемо увеличение на честотата на изключително рискови инфекции.

" В същото време активността на биологичните лаборатории, чиято активност следим от 2014 година, и програмата за по този начин наречената промяна на украинската здравна система, която се ползва от Съединени американски щати, доведоха до неконтролируемо повишаване на заболеваемостта. На изключително рискови и стопански значими инфекции ", сподели Кирилов на брифинг въз основа на резултатите от разбора на документи, свързани с военно-биологични действия на Съединени американски щати на територията на Украйна.

Според ръководителя на войските на РХСБ на територията на Украйна се записва нарастване на броя на случаите на рубеола, дифтерия и туберкулоза .

" Заболеваемостта от морбили се е нараснала над 100 пъти. Световната здравна организация разгласи Украйна за страна с висок риск от зараза от полиомиелит ", акцентира той.

Кирилов сподели още, че Украйна, под претекст, че тества антиковидни медикаменти, е изпратила няколко хиляди серумни проби от пациенти в Съединените щати, най-вече тези, принадлежащи към " славянската етническа група ".

" Под предлог за тестване на средства за лекуване и предварителна защита на коронавирусна зараза, няколко хиляди проби от серума на пациенти, най-вече от славянската етническа група, бяха взети от Украйна в изследователския институт " Уолтър Рийд " на американската войска ", разгласи още Кирилов.

Ограничаване на биологичните стратегии

Според Кирилов на територията на Украйна се прави незабавно редуциране на биологичните стратегии.

" Офисът на началника на войските за отбрана на РХБ на въоръжените сили на Руската федерация непрестанно проучва биологичната обстановка на територията на Украйна. По наши данни има незабавно редуциране на биологичните стратегии ", сподели той.

Кирилов счита, че оценените документи удостоверяват, че Министерството на здравеопазването на Украйна е сложило задачата от 24 февруари да унищожи изцяло биоагентите в лабораториите .

" В същото време анализът на инструкцията към чиновниците на лабораторията демонстрира, че процедурата по очистване на сбирките е ориентирана към тяхното окончателно заличаване. По всичко проличава, че всичко належащо за продължение на осъществяването на военнобиологичната стратегия към този момент е направено и изведено от територията на Украйна ", добави той.

В неделя представител на съветското министерство на защитата генерал-майор Игор Конашенков сподели пред кореспонденти, че съветските въоръжени сили по време на специфична интервенция в Украйна са разкрили обстоятелствата за реализиране на финансирана от Съединени американски щати военна биологична стратегия.

Според генерала е получена информация от чиновници на украинските биологични лаборатории за незабавното заличаване на 24 февруари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР