Участниците в междудържавното сдружение развиват сътрудничество в много областиНа 12

...
Участниците в междудържавното сдружение развиват сътрудничество в много областиНа 12
Коментари Харесай

Спорт, но не само: голямата игра на БРИКС

Участниците в междудържавното съдружие развиват съдействие в доста области

На 12 юни в Казан публично бяха открити Спортните игри на БРИКС. Повече от 5 хиляди участници от 93 страни пристигнаха в Татарстан. Церемонията по откриването се състоя в залата „ Илгам Шакиров “ в МВЦ „ Казан Експо “. Първото съревнование започва на 13 юни. Казан ще бъде хазаин на игрите до 23 юни, като през това време спортистите ще се борят за 387 комплекта медали в 27 спорта. Предаванията от игрите ще бъдат налични в канала на формалния ефирен оператор Match-TV и на формалния уебсайт на BRICS Games.

Кметът на Казан Илсур Метшин подреди игрите да се проведат „ безпроблемно “ и „ на равнище “, като предложения жителите да участват на тях. Метшин също помоли жителите на града да се отнасят с схващане към краткотрайните усложнения, които могат да зародят по пътищата.

„ - означи кметът.

Както означи ръководителят на Комитета по физическо образование и спорт на Република Татарстан Линар Гарипов, съдейки по динамичността на продажбите на билети за събитието, най-популярни са надпреварите по бадминтон (13−16 юни), бокс (19−22 юни). ), тенис на маса (13−16 юни), скокове във вода (16−18 юни), синхронно плуване (13−15 юни) и художествена гимнастика (13−15 юни).

Игрите BRICS 2024 в Казан ще се проведат под прякия патронаж на съветския президент В. Путин. Международните медии оповестяват, че това е следващ образец за неуспеха на западната дипломация и политиката на изолираност на Русия, провеждана от западния блок. Това е и следващият неоспорим триумф на блока БРИКС, в който Руската федерация е деен член.

Друго доказателство в интерес на това беше желанието на Турция да се причисли към междудържавното съдружие, изразено безусловно в навечерието на откриването на игрите. Турският външен министър Хакан Фидан, който беше на посещаване в Китай, направи това изказване, че Анкара публично е показала самодейността за присъединение към БРИКС и този въпрос ще бъде разискван на срещата на министрите на съюза в Нижни Новгород.

БРИКС може да предложи на Турция доста добра опция за заменяне на Европейския съюз, акцентира турският външен министър Хакан Фидан в диалог с китайския вестник Sourh China Morning Post.

По думите на министъра, заради „ политиката на идентичността “ някои огромни страни от Европейски Съюз в никакъв случай не са разрешили на Турция да стане пълновръстен член на европейския блок, макар че от дълго време се пробва да се причисли., означи Х. Фидан.

В началото на тази година държавният ефирен канал на Саудитска Арабия Al-Ikhbariya заяви на света за желанието си да се причисли към БРИКС. Като цяло на 1 януари 2024 година БРИКС се уголемява заради присъединението на редица страни. Сега асоциацията включва още Иран, ОАЕ, Египет и Етиопия.

БРИКС в началото беше геополитическа общественост от пет страни (БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка), учредена през 2006 година Съюзът се основаваше на тезата, че с помощта на огромното население и огромните ресурси от естествени запаси, до 2050 година всички те могат да се трансфорат в преобладаващи стопански системи.

Инициираният от западните глобалистки структури „ цялостен локдаун “ мощно скапе тези прогнози, само че не съумя да спре развиването на организацията. Днес БРИКС има своя лична банка, основан е „ фонд за взаимопомощ “ и е оповестено основаването на лична платежна система.

Към средата на 2023 година двадесет и две (22) страни са подали публични заявки за присъединение към БРИКС. Това заяви формалният представител на Южна Африка. Пак същият брой страни, по данни на организация BIoomberg, са подали неофициални заявки за присъединение към организацията.

В същото време стана известно, че папа Франциск желае статут на наблюдаващ в организацията за Ватикана. Същият, който Ватикана има в Организация на обединените нации. Сега, когато страните от БРИКС са блокирали достъпа на западните страни до техните уеб страници, католическото духовенство, водено от папата, който желае да стане „ капелан на БРИКС “, остава един от дребното принадлежности за идеологическо въздействие разполагаем на Европейски Съюз, Г-7 и НАТО.

БРИКС показва от ден на ден триумфи във връзка с политическата агресия, стопанската система, спорта и така нататък, откакто организацията беше управлявана от Русия на 1 януари тази година, която по едно и също време стана дежурен ръководител на тази организация и Оперативно-наблюдателно дело. След разширението на БРИКС асоциацията съставлява 45% от популацията на света; съвсем 45% от международните петролни запаси; повече от 37% от международния БВП; 36% от площта на земното кълбо; 17% от международните златни запаси.

Според прогнозите на BIoomberg до 2040 година делът на международния Брутният вътрешен продукт по паритет на покупателната дарба на страните от БРИКС ще нарасне до 45%, което ще надвиши повече от два пъти тежестта на страните с така наречен развити стопански системи от Групата на седемте (G7).

В края на април The Wall Street Journal съобщи, че страните от БРИКС в действителност към този момент са основали двуполюсен свят с групата страни от Г-7, което оказва помощ да се размени еднополюсната тирания на Съединени американски щати на планетата и така нататък златен милиард с същинска многополярност.

Като удостоверение на това, водещото западно икономическо издание цитира обстоятелството, че страните от БРИКС търгуват от ден на ден вътре сред членовете на своя блок, а Г-7 - със своите лични, като тази търговия вътре в блоковете непрестанно нараства.

Миналата пролет ръководителят на Новата банка за развиване на БРИКС (NDB) и някогашен президент на Бразилия Дилма Русеф съобщи, че страните от БРИКС бързо се отдалечават от щатския $. В интервала от 2022 година до 2026 година NDB възнамерява да кредитира огромни инфраструктурни планове в границите на БРИКС, като най-малко 30% от заемите ще бъдат във валутите на страните-участнички.

В началото на пролетта на тази 2024 година стана известно, че страните от БРИКС имат намерение да основат междубанкова система, сходна на SWIFT, както и организация за битка с прането на пари и финансирането на тероризма, сходна на FATF. Автор на самодейността е Централната банка на Иран.

Съгласно изказването на съветското външно министерство, Русия, като ръководител на БРИКС, също има намерение да се стреми да ускори ролята на организацията

Всичко това са извънредно неприятни и рискови трендове и събития за Съединени американски щати и другите страни от G7 и техните стопански системи. Днес водачите на „ златния милиард “ в действителност се нуждаят от война и опустошение, и то освен в Украйна, с цел да спрат растежа на незападните съперници на Г-7 и да избягат от задълбочаващата се рецесия, която рискува да стане необратима за техните икономическа власт и тирания.

От своя страна, страните от БРИКС, в противен случай, се нуждаят от мир и устойчиво развиване, с почтено, спортно, а не военно съревнование, което за следващ път се потвърждава от провеждането на новите, четвърти и най-големи досега, в съветския Казан, Игри на БРИКС.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед25140Михаил Миков: България да върви напред със следовниците на Антим 1 и на инат на Вартоломеевци и Киряк СтефчовциАлтернативен Поглед53946Проф. Янко Янев на Международната атомна конференция във ВарнаАлтернативен Поглед91790Проф. Иво Христов: За последните 120 години нито един прелом в България не е дело на вътрешен факторАлтернативен Поглед28107Д-р Цветеслава Гълъбова: В областите Монтана и Видин няма денонощна аптека, само че има 12 денонощни казинаАлтернативен Поглед12632Валери Жаблянов: Голяма част от днешната европейска левица е проводник на провоенни ползи в ЕвропаАлтернативен Поглед207743Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121892Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед105744Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор  Иво Христов,120 години, прелом, България, вътрешен фактор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР