Министерство на икономиката ще подпомогне млади предприемачи, давайки им възможност

...
Министерство на икономиката ще подпомогне млади предприемачи, давайки им възможност
Коментари Харесай

Министерство на икономиката подпомага млади предприемачи

Министерство на стопанската система ще подкрепи млади бизнесмени, давайки им опция да аплайват с планове за личен бизнес по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. До края на декември ще бъде разгласен банкет на планове за започващи предприятия, за който са обезпечени над 67 млн. лева, с които ще бъдат финансирани близо 400 новорегистрирани компании с до 200 хиляди лева безплатна помощ. Това стана ясно от думите на съветника на икономическия министър Любомир Ганчев по време на тържествена гала в УНСС за връчване на дипломите на абитуриенти по компетентност „ Предприемачество “.

В приветствието си към завършващите Ганчев показа, че на студентите е обезпечен летящ старт, защото университетът ги е подготвил да станат бизнесмени, а страната в лицето на Министерство на стопанската система, им дава опция за развиване.

Ганчев осведоми, че визията на министър Караниколов е с тези средства да се основат устойчиви нови компании в браншове, които са мотори на българската стопанска система и такива, които биха дали отговор на европейските и районни провокации.

С безвъзмездната помощ, Министерство на стопанската система може да подкрепи всеки младеж с реформаторски хрумвания и ясно обособена визия за развиване. Предимство ще бъде обещано на планове на младежи под 29 години, като фокус се слага и върху женското предприемачество.

Съветникът на министъра на стопанската система изрази убеденост, че студентите ще се оправят с идните административни и финансови провокации, а укрепването и развиването на българската стопанска система следва и изисква техния капацитет.

Дипломирането на абитуриентите съответства с 10-годишнината от основаването на компетентност „ Предприемачество “, както и 20 години от основаването на Института по предприемачество при УНСС. Събитието бе ръководено от проф. д.ик.н. Кирил Тодоров, който е създател на специалността и катедрата „ Предприемачество “ и шеф на Института по предприемачество при УНСС, вицепрезидент на Европейския съвет по дребен бизнес и предприемачество, както и ръководител на УС на Българска асоциация за развиване на мениджмънта и предприемачеството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР