Министерство на енергетиката има уверение, че срокът за внасяна на

...
Министерство на енергетиката има уверение, че срокът за внасяна на
Коментари Харесай

Срокът за дерогация за ТЕЦ-овете ще бъде удължен на 8 месеца


Министерство на енергетиката има увещание, че срокът за внасяна на дерогация от страна на ТЕЦ-овете в Изпълнителната организация по околна среда ще бъде продължен на 8 месеца. Сегашният период изтича на 16 февруари. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в границите на чуване от комисията по енергетика към Народното събрание.

Министър Петкова изясни, че с изключение на извършените диалози с министъра на околната среда и водите Нено Димов, е изпратено и надлежно писмо, вследствие на което има увещание за удължение на периода за внасяне на настояването за дерогация от страна на ТЕЦ-овете.

Министърът на енергетиката изясни в детайли каква активност е осъществена от страна на ведомството във връзка с правенето на разбор, обвързван с активността на огромните горивни съоръжения. Тя напомни, че през октомври предходната година в Народното събрание е импортиран и отчет, в който се разказват подхванатите дейности, както и решението за присъединение на страната ни към жалбата на Полша против решението на Европейска комисия. Доколкото знам към жалбата към този момент се е включила и Унгария, сподели министър Петкова.

Изпълнителният шеф на ЕЙ И Европейски Съюз „ Топлоелектрическа централа Гълъбово “ от своя страна изрази удовлетворение от съдействието с министерство на енергетиката.

Очаквайте детайлности
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР