Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане
Коментари Харесай

Търсят се концесионери за два варненски плажа

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Буните 2 - Запад “ и морски плаж „ Буните 2 - Изток “, община Варна, област Варна. С нея се цели обезопасяване на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на концесията да е 15 години. Той е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 32 786,46 лв. без Данък добавена стойност. Той е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

С актуалното решение се цели да се обезпечи морски плаж „ Буните 2 - Запад “ и морски плаж „ Буните 2 - Изток “, община Варна, област Варна, със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.

Открива се процедура за възлагане на концесия и за част от морски плаж „ Устие на река Велека “, община Царево, област Бургас. С нея се цели обезопасяване на частта от морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 12 217,41 лв. без Данък добавена стойност. 

Поради събитието, че няма нито позволен нито един участник, е взето решение на Министерския съвет да се приключи процедурата по възлагане на концесия за морски плаж „ Къмпинг юг “, община Царево, област Бургас.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР