Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане

...
Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане
Коментари Харесай

Дават на концесия Офицерския плаж и плажове в Кранево

Министерският съвет взе решение да бъдат открити процедури за възлагане на концесия за морските плажове „ Кранево - централен “ и „ Кранево - юг “ в община Балчик, област Добрич и за морски плаж „ Офицерски - запад “ в община Варна, област Варна. Целта е обезопасяване на морските плажове и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурите се организират по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предлага се срокът на всяка от двете концесии да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно заплащане за „ Кранево - централен “ е 111 559,03 лв. без Данък добавена стойност, за „ Кранево - юг “ - 21 742,79 лв. без Данък добавена стойност, а за „ Офицерски - запад “ - 13 932,91 лв. без Данък добавена стойност. Размерът е избран според признатата от Министерския съвет Методика за установяване минималния размер на концесионното заплащане за морските плажове - обекти на концесия, по реда на член 8, алинея 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Двата морски плажа ще бъдат обезпечени със наложителните действия по ЗУЧК - обезпечаване на водното избавяне, обезопасяване на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и даване на услуги от публичен интерес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР