Министерският съвет прие Решение за промяна в състава на Националния

...
Министерският съвет прие Решение за промяна в състава на Националния
Коментари Харесай

Проф. Илко Гетов оглави съвета по цени и реимбурсиране на лекарствата -

Министерският съвет одобри Решение за смяна в състава на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули. На мястото на проф. Николай Данчев, дм за ръководител на съвета е определен проф. Илко Гетов, дф, оповестиха от държавния пресцентър.

Проф. Гетов е ученик на Медицински университет - София, откъдето придобива образователна-квалификационна степен „ магистър " в професионално направление „ фармация ". Притежава просветителна и научна степен „ лекар " към МУ - София, специализация по „ Клинична фармация " и магистратура по „ Здравен мениджмънт " към същия университет, както и специализация по „ Болнична фармация " към МУ - Варна.

От март до ноември 2013 година проф. Гетов е член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули. От юни 2013 година до февруари 2020 година е ръководител на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. От октомври 2020 година е член на Комитета за оценка на лекарствени артикули за хуманната медицина към Европейската организация по медикаментите като представител на Република България.

От 1996 година досега проф. Гетов реализира дейна преподавателска активност и взе участие в образованието на студенти, докторанти, специализанти, практикувайки лекари, магистър-фармацевти и така нататък, взе участие и управлява разнообразни научни планове.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР