Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона

...
Министерският съвет прие промени в Правилника за прилагане на Закона
Коментари Харесай

Приети са промени в Правилника за прилагане на Закона за защита на класифицираната информация

Министерският съвет одобри промени в Правилника за използване на Закона за отбрана на класифицираната информация (ППЗЗКИ), заяви пресслужбата на кабинета.

Правилникът се привежда в сходство с влезнали в действие промени на Закона за отбрана на класифицираната информация и признати подзаконови нормативни актове по неговото използване в интервала 2017-2020 година и нуждата от синхронизирането и усъвършенстването на уредбата, в това число намаляването на административната тежест за жителите.

Изменението и допълнението на ППЗЗКИ е съответен отговор на все по- бързо разрастващите се опасности и закани за сигурността на класифицираната информация и изключително в региона на информационните и осведомителни технологии, се показва в прессъобщението. Резултатите от разбора на практическото използване на настоящите правила изискват предприемане на навременни регулаторни промени. Това обезпечава опция за използване на съответни и съответни на рисковете и заканите на практика ограничения за отбрана на класифицираната информация. Предложените промени и допълнения синхронизират и усъвършенстват уредбата в региона на отбраната на класифицираната информация.

С Постановлението се понижава административната тежест за лицата, по отношение на които ще се прави процедура по изследване за надеждност за достъп до класифицирана информация, посредством отпадане на условията за нотариална легализация на декларацията по член 74, алинея 2, т. 1 от Данъчно- осигурителния процесуален кодекс, за показване на служебна записка от Националната следствена работа, удостоверяваща неналичието на формирани предварителни производства за осъществени умишлени закононарушения от общ темперамент и за удостоверение за съдимост, удостоверяващо условия, касаещи осъждания за умишлени закононарушения от общ темперамент, без значение от реабилитацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР