Министерският съвет прие на заседание днес решение за одобрение създаването

...
Министерският съвет прие на заседание днес решение за одобрение създаването
Коментари Харесай

Служебният кабинет одобри създаването на детска болница в Бургас

Министерският съвет одобри на съвещание през днешния ден решение за утвърждение основаването на " Многопрофилна болница за интензивно лекуване на детски заболявания " Св. Анастасия " ЕООД, гр. Бургас, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Тригодишният бизнес проект за развиването на болничното заведение планува лечебното заведение да разполага със 133 болнични кревати.

Осъществяването на плана на община Бургас за откриване на лечебно заведение за болнична помощ само за деца дава отговор на потребностите и ще обезпечи високоспециализирано и сложно лекуване на пациентите, като ще способства за навременността и качеството на предоставяната педиатрична помощ освен в област Бургас, само че и в целия Югоизточен регион.

Разкриването на профилирано лечебно заведение за болнична помощ за деца е в унисон с анализите и рекомендациите в Националната здравна карта на дълготрайните потребности от здравни услуги, призната с държавно решение през декември 2022 година

В рамките на процедурата по Закона за лечебните заведения е получено и мнение от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), съгласно което новите действия ще бъдат планувани във финансовите проекти на НЗОК за интервала от 2027 година


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР