Министерският съвет одобри позицията на България за участие в редовното

...
Министерският съвет одобри позицията на България за участие в редовното
Коментари Харесай

МОН: България ще представи в Брюксел позицията си за образование

Министерският съвет утвърди позицията на България за присъединяване в постоянното съвещание на Съвета по обучение, юноша, просвета и спорт на Европейски Съюз /Образование/. То ще се организира на 7 март 2023 година в Брюксел, оповестиха от Министерството на образованието и науката /МОН/.

По време на съвещанието се чака да бъдат признати Заключения на Съвета по отношение на уменията и компетентностите за екологичния преход. Участниците ще обсъдят и тематиката с дефицита на учители и предизвикването, обвързвано с привличането, повишението на квалификацията и задържането на квалифицирани и добре подготвени учители и обучители.

България ще подчертава върху нуждата от придобиване на нови умения , нужни за екологичния преход в подтекста на ученето през целия живот, слагането на акцент върху учителите и обучителите, както и върху първичната им подготовка, компетентности и професионално развиване.

Ще се обърне внимание на предизвикването, пред което са изправени учителите във връзка с пригаждане на своите преподавателски практики към бързо изменящото се световно общество. Българската страна ще сложи акцент и върху значимия въпрос за повишение на престижа на учителската специалност, както и на интереса към нея, насърчаване на умения на учителите и обучителите, които да дават отговор на условията на новото време и задържането на квалифицираните преподаватели в системата на образованието .

Българската позиция ще бъде показана от доктор Мария Гайдарова , заместник-министър на образованието и науката.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР